Neste kamper

Hovedsponsor

Sponsorer

 

 

 

Tabellen

Home Referater Historisk LFK-seier over Birkenes

Historisk LFK-seier over Birkenes

LFK – Birkenes 4-2 (1-1) Vi var vitne til en historisk seier i kveld da LFK slo Birkenes for første gang i en obligatorisk kamp. Igjen slo LFK tilbake etter å ha ligget under, og påførte Birkenes årets første tap. Våre beste menn er i siget…

Denne gjengen er i flyten. Seier mot Birkenes smaker ekstra godt. Foran f.v Preben Amundsen (assistent-trener), Shun Phat Nham (spillende trener), Mats Schanke, Simen Ødegård, Yasir Afaan, Dan Christian Birkeland. Bak f.v Stanley Ntiamoah, Ivar Østerås, Rafal Brzezianski, Stian Amundsen, Boye Buckingham, Jon Inge Hafsett Nilsen, Sampsa Lohiniva, Kushtrim Maxharraj, Dominik Brzezianski. Loi Nham var også med, men er ikke på bildet. (Foto: LFK)

 


 

 

Birkenes har ikke vært så dominerende denne sesongen som tidligere, og det lå litt i kortene at dette var kvelden da LFK endelig skulle beseire våre venner fra bygda 13 km inn i landet. Våre menn var heltente før avspark, kanskje for tente for det var ingen av de fremmøtte som ble imponerte over førsteomgangen. Riktignok tok hjemmelaget ledelsen etter 10 minutter der kaptein Dan Christian Birkeland var sist på ballen etter et innlegg, men ledelsen holdt i nøyaktig 1 minutt før Birkenes utliknet. Etter dette var hele omgangen preget av rotete spill av begge lag.

1.omgangen var rett og slett av dårlig kvalitet. 2.omgangen ble heldigvis bedre. Likevel var det Birkenes som la et press på hjemmelaget det første kvarteret etter hvilen. De fikk flere dødballer nærme LFKs mål, og det var flere hjemmesupportere som satt med hjertet i halsen da vi vet at Birkenes er gode i lufta. Etter 55 minutter spilt fikk Birkenes tildelt en omdiskutert straffe. Sannsynligvis var den feil idømt for vår fantastiske sisteskanse, Rafal Brzezianski, vartet opp med en feberredning og nektet BIL å ta ledelsen. Men bare 6 minutter senere scoret likevel hvit-trøyene og gikk opp i en 1-2-ledelse.

Med våre sorte riddere ga ikke opp og begynte gradvis å produsere mer fremover mot Thomas Salvesen i BIL-buret. Til slutt fikk hjemmelaget uttelling da Stian Amundsen plutselig fikk ballen alene på 7 meter og hamret ballen i nota. 2-2 og full jubel selvsagt.

Nå var det LFK som var friskest og skapte mer og mer fremover. Ved 20 minutter igjen av kampen fikk LFK straffe. Kushtrim Maxharraj kastet ikke bort muligheten fra 11-meteren slik Birkenes gjorde i omgangen før. Han satte den hardt ned til høyre for BIL-keeperen. 3-2 og nå var det full tenning og våre menn øynet virkelig muligheten for en historisk seier.

Gjestene måtte fremover og score, noe som gjorde dem sårbare for våre lynkjappe spisser. Til slutt kom kampens øyeblikk da kampen ble i realiteten avgjort. Toppscorer Dominik Brzezinski kom gjennom og skjøt via et Birkenes-bein slik ballen fikk en perfekt bue over BIL-keeperen og inn i krysset. 4-2 og med kun 7 minutter igjen virket BIL-spillerne resignerte.

Det endte med 4-2-seier, noe som i skrivende stund sender LFK opp på 3.plass på tabellen med 10 poeng. Det er moro å være med å prege avdelingen, men det er tidlig i sesongen. Nå får vi bare håpe gutta nullstiller til Hisøy borte 21.mai. Vi gleder oss!

 

Kaptein og målscorer Birkeland og trener Nham var strålende fornøyde etter kampen (Foto: LFK)


Brødrene Brothers, Dominik (toppscorer med 6 mål på 6 kamper), og tigeren Rafal Brzezianski bidro begge sterkt til en historisk LFK-seier (Foto: LFK)

 

"BIL-dødaren" Kushtrim Maxharraj tegnet seg nok en gang på scoringslisten (Foto: LFK)

 

Toppscorerlista:

6 mål - Dominik Brzezianski

4 mål - Kushtrim Maxharraj

2 mål - Boye Buckingham

1 mål - Sampsa Lohiniva

1 mål - Dan Christian Birkeland

1 mål - Stian Amundsen