Home Nyheter Holta er 40 år

Holta er 40 år

LFK gratulerer Holta og Lillesand kommune med jubileet for vårt kjære stadionanlegg. I august var det 40 år siden Lillesand Stadion, eller bare "Holta" på folkemunne, åpnet.

Siden den tid har Holta vært åsted for mange fantastiske opplevelser for både store og små, både innenfor og utenfor organisert idrett. Holta eies av kommunen og er allemannseie for Lillesands innbyggere. Likevel er det den organiserte idretten som har "forkjørsrett". Historisk sett har det vært Lillesand Idrettslag (LIL) som har hatt nærmest enerett på anlegget. Men for 3 år siden da LFK ble stiftet ble det to klubber å forholde seg til for kommunen. I denne sammenheng vil vi i LFK rose kommunen som har opptrådt veldig ryddig og rettferdig. Og selv om det var enkelte forsøk i media på å skape splid mellom LIL og LFK vinteren 2010, så er forholdet vårt bra, i hvert fall sett fra LFKs ståsted.

Det er plassmangel for fotballen i Lillesand. Holta er et kjempeflott anlegg, men det er for få gode treningsmuligheter. Brøytemaskinen, som LFK bidro til å kjøpe, har forbedret treningstidene vinterstid, noe som også gir positive ringvirkinger for alle andre lag og foreninger i kommunen som trenger halltid om vinteren. I sommerhalvvåret er plassmangelen prikær. Det tar lang tid utover våren før hovedmatta kan brukes til kamper. Dermed blir kampene lagt til kunstgresset som dermed er opptatt mange kvelder langt ut i mai. Derfor er LFK for å legge kunstgress på dagens hovedmatte. Vi ønsker selvsagt også at grusbanen skal bli kunstgressbane, men har fortåelse for at friidretten med diverse kastøvelser trenger grusen fremover.

Vi kunne også ønske at underlaget i bingen blir oppgradert og at den får bedre lys. Bingen er kjempefin treningsarena for de aller minste, men også fin for de eldre. Men den blir aldri brukt så fort det mørkner. Det er synd.

Fotballbingen på Holta trenger oppgradert underlag og bedre lys.

LFK har også ytret ønske til kommunen om å legge vannrør til kunstgresset slik at man har tilgang til vann ved banen. Vannrør som ikke er frostsikre hadde holdt i massevis da behovet for vann er størst i sommerhalvåret. Vi ønsker at kommunen kan sjekke hva slikt vil koste. Finansiering og dugnadsarbeid er å så henseende mulig å diskutere med LFK-styret.

De to tribunene LFK har bygget på Holta har blitt satt stor pris på av alle brukere. Når en dag det blir lagt kunstgress på hovedmatta så bør kommunen, LIL og LFK gå sammen om planlegging av nye tribuner. Kanskje tribunene burde blitt lagt på østsiden i stedet for der de gamle "tribunene" mot grusbanen ligger. Da vil man sitte nærmere banen, og man kan kunne utnytte plassen mellom hovedmatta og grusbanen til noe annet.

Kanskje man kunne bygge en stasjonær kiosk her? Vi synes uansett at de gamle "tribunene" ved hovedmatta bør fjernes når nye tribuner på motsatt side blir satt opp.

LFK er stolte av å ta i mot gjestende lag til Holta. Vi er glade i anlegget vårt, men håper det vil bli oppgradert og modernisert innen kort tid.